Sunday, March 31, 2013

ΤΡΟΜΟΣ: Αυτό το φυτό δε θα το θελες σπίτι σου!


Η Δροσέρα ανήκει στην κατηγορία των..
σαρκοφάγων φυτών, και πιο συγκεκριμένα στην οικογένεια Droseraceae lure, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 194 είδη.


Είναι γνωστή ανά τον κόσμο για την εντυπωσιακή εμφάνισή της που μαγνητίζει τα βλέμματα, αλλά και για τα δολοφονικά της ένστικτα, αφού αποτελεί το Νο1 κίνδυνο για τα έντομα!

Το φυτό-αράχνη (σ.σ. κατά το «γυναίκα αράχνη»!) καταβροχθίζει στην κυριολεξία όποιο έντομο βρεθεί στο... πέρασμά του! Βασικό χαρακτηριστικό της Δροσέρας είναι τα πλατιά φύλλα, η επιφάνεια των οποίων καλύπτεται από »αδένες» εν είδει... πλοκαμιών, όπου «εγκλωβίζονται» τα έντομα.

Στην άκρη κάθε αδένα υπάρχουν «αστραφτερές σταγόνες» σαν δροσοσταλίδες (εξ ου και το όνομα Δροσέρα) που περιέχουν μία δραστική κολλώδη ουσία. Μόλις ένα έντομο αγγίξει τα σημεία αυτά... είναι αδύνατον να ξεκολλήσει! Στη συνέχεια, τα φύλλα της Δροσέρας τυλίγονται σιγά σιγά, φυλακίζοντας το έντομο, το οποίο καταλήγει εν τέλει στη βάση του φυτού για τη... χώνεψη!

Ο θάνατος είναι αργός και βασανιστικός, αφού το έντομο μετατρέπεται... σε σάντουιτς! Το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια είναι αρκετά κατατοπιστικό, καταδεικνύοντας τη δολοφονική δύναμη του εν λόγω φυτού-αράχνη και την πλήρη αδυναμία του ατυχούς εντόμου...

              

Κανε like τσάμπα είναι

 

▶ Share this article :
0 comments