Friday, June 29, 2012

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΚΕΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Όπως είναι αναμενόμενο, αρκετά ήταν τα ευτράπελα στην ορκωμοσία των μελών της νέας Βουλής. Από αυτά που κυριάρχησαν είναι η στάση του Αλέξη Τσίπρα να μην φιλήσει το σταυρό, ενώ δεν χαιρέτησε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο, στον οποίο περιορίστηκε να πει ένα ευχαριστώ. Αντιθέτως, η Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτησε δια χειραψίας τον κ. Ιερώνυμο χωρίς όμως κι εκείνη να φιλήσει το σταυρό.


Κατά τ΄ άλλα, έσπασε το τακούνι της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, περαστικά στον πρωθυπουργό ευχήθηκε ο Γιάννης Τραγάκης, που προεδρεύει της διαδικασίας, ενώ ευχές για τη γέννηση του δεύτερου γιου του δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά απών ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:15, με τον Γιάννη Τραγάκη, που ως α' αντιπρόεδρος της Βουλής προήδρευσε της διαδικασίας, να εύχεται περαστικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια να καλεί τους νεότερους βουλευτές των τεσσάρων πρώτων κομμάτων για χρέη γραμματέων.

Οι νεότεροι βουλευτές της νέας Βουλής είναι:

Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία

Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ

Μίκα Ιατρίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Καθυστερημένος έφτασε τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι εικόνες που βλέπουμε σε κάθε ορκωμοσία της Βουλής.

▶ Share this article :
0 comments
Σημείωση:
1. 1. Αν θέλετε να ειδοποιηθείτε για παρακολούθηση σχόλια ή απαντήσεις, κάντε κλικ στο "Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου " κάτω από το πεδίο με τα σχόλια.
2. Σχόλια Spam θα διαγράφονται αμέσως μετά τον έλεγχό μας

kouzoulo.blogspot