Thursday, May 31, 2012

Από τη φρεγάτα "Κουντουριώτης" αναχαιτίστηκε ο πύραυλος Exocet !

Από τη φρεγάτα "Κουντουριώτης"  αναχαιτίστηκε ο πύραυλος Exocet !Επίδειξη ισχύος από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία σήμερα πάνω από την Κρήτη.



Με εκπληκτική βολή αντιαεροπορικού βλήματος RIM-7M Sea Sparrow από την φρεγάτα κλάσης "S" "Κουντουριώτης", αναχαιτίστηκε αντιπλοϊκό βλήμα MM-38 Exocet το οποίο είχε εκτοξευθεί από την τορπιλάκατο "Λάσκος"!
Η καταστροφή του αντιπλοϊκού βλήματος έγινε σε απόσταση ενός μιλίου περίπου από την φρεγάτα και ενώ το Exocet κατευθυνόταν προς το στόχο του, ακραίο, σύμφωνα με τους επιτελείς, σενάριο άσκησης και μάλιστα πολύ δύσκολο ως εγχείρημα.
Ενδέχεται δε μόνο το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έχει επιχειρήσει τέτοια αναχαίτιση αντιπλοϊκού βλήματος με αντιαεροπορικό πύραυλο, αποδεικνύοντας το άρτιο της εκπαίδευσης και το μάχιμο της δύναμης πυρός της χώρας.
Σύντομα δε, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το "ντεμπούτο" του πυραυλικού συστήματος των S-300 που εδρεύει στην Κρήτη, σε μία προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να δείξουν ότι παρά την κρίση στην Ελλάδα είναι απολύτως έτοιμο για το ενδεχόμενο οποιαδήποτε απειλής.
Ανεπίσημα, η επιχείρηση αυτή έχει το χαρακτηριστικό της "προβολής ισχύος" και είναι τέτοια η σημασία που δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ώστε προσκλήθηκαν πολλά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθήσουν τις βολές των Exocet, ακόμη και αυτές που ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Χαρακτηριστικό πάντως ήταν ότι πολεμικά ελικόπτερα πλήρως εξοπλισμένα πέταξαν ακόμη και πάνω από την πόλη των Χανίων, προκαλώντας μία μικρή ανησυχία στους κατοίκους.
Ωστόσο, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μέρος του σεναρίου της άσκησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
neatv.gr 

▶ Share this article :
0 comments