Tuesday, May 29, 2012

Ενημέρωση ανέργων για το πρόγραμμα επιχορήγησης με επιταγές κατάρτισης

Το Περιφερειακό ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, όπως είναι γνωστό, συμμετέχει στη δράση «Επιχορήγηση ανέργων με επιταγές κατάρτισης... (Training Voucher) για την λήψη υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, που θα πραγματοποιηθεί... από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας (25 Μαΐου 2012) της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων ανέργων - εγγεγραμμένων στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω Δράση, όσοι υπέβαλλαν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Ωφελούμενων, μπορούν μέσω της ειδικής ιστοσελίδας http://www.voucher.gov.gr να ενημερώνονται για την πορεία κατάρτισης του Μητρώου επιλογής. Η αναζήτηση στο Μητρώο για όσους επιλεγούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, γίνεται με βάση τους κωδικούς αριθμούς υποβολής αιτήσεων συμμετοχής (Κ.Α.Υ.Α.Σ), τους οποίους έλαβαν κατά την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησής τους.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν και θα λάβουν επιταγές κατάρτισης, στη συνέχεια θα επιλέξουν το ΚΕΚ που επιθυμούν, από το Μητρώο των ΚΕΚ το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική αυτή ιστοσελίδα. Το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Κ.Ε.Κ Δ.Β.Μ. της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας διαθέτει οργανωμένες δομές στην Πάτρα, το Αίγιο και τη Δυτική Αχαΐα (Αγιοβλασίτικα – Κάτω Αχαΐα), με σύγχρονες αίθουσες πληροφορικής για την υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τις δομές της περιοχής τους και επίσης μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και τηλεφωνικά, με τα κατά τόπους Γραφεία του Περιφερειακού ΚΕΚ:

Κεντρική Δομή Πάτρα: Ταχ. Δ/νση Αυτοκράτορα Θεοδοσίου 16, ΤΚ 26333
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2610 330252, 2610 330273, Fax: 2610- 323336
 
 egionews.blogspot.com

▶ Share this article :
0 comments