Thursday, May 31, 2012

Η δραχμή θα διώξει τους λαθρομετανάστες

Μαγνήτης για την είσοδο στη χώρα των λαθρομεταναστών είναι αφενός το ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πύλη εισόδου για την υπόλοιπη Ευρώπη, αφετέρου το ισχυρό ευρώ.
Και όχι μόνο γιατί το ευρώ είναι ισχυρό, αλλά κυρίως γιατί μπορεί εύκολα να βγει εκτός Ελλάδος. Άσχετα από τον τρόπο απόκτησής του, νόμιμο ή παράνομο (παράνομη εργασία ή έγκλημα), το ευρώ εξάγεται πολύ εύκολα....από τη χώρα.

Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα, εκτός των άλλων, το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε Έλληνες ηλικιωμένους, φεύγει κατευθείαν στο εξωτερικό (κυρίως σε ανατολικές χώρες) και δεν μένει καθόλου στην ελληνική αγορά. Οι αλλοδαπές που φροντίζουν τους ηλικιωμένους, εισπράττουν από 600 – 1000 ευρώ το μήνα, αδήλωτα και αφορολόγητα, ταυτόχρονα τρώνε δωρεάν στα σπίτια που ζουν και τα χρήματα αυτά φεύγουν στο ακέραιο κατευθείαν για το εξωτερικό. Ανάλογα συμβαίνουν και σε άλλους τομείς παράνομης και αδήλωτης εργασίας.

Αυτό έχει ως συνέπεια αφενός να αιμορραγεί συνεχώς η ελληνική αγορά από ανταλλακτικό μέσο (δηλαδή ρευστό), αφετέρου να έρχονται και να παραμένουν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι είτε εργάζονται παράνομα είτε εγκληματούν.

Αν όμως επιστρέψουμε στη δραχμή και ταυτόχρονα υπάρξει ένα άλλο υγιές (και όχι το παρόν σάπιο) πολιτικό σύστημα, θα υπάρξει και πλήρης έλεγχος της εξαγωγής του συναλλάγματος, τόσο σε ότι αφορά τη νόμιμη απόκτησή του όσο και σε ότι αφορά την φορολόγησή του. Επομένως το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην έξοδο από τη χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους εδώ παραμένοντες παράνομους μετανάστες.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

▶ Share this article :
0 comments