Tuesday, May 29, 2012

Η ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης και τα συμφέροντα των ξένων υπερδυνάμεων


Φουντώνει το θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης και το υποτιθέμενο δημοψήφισμα το 2012 για να αποφασίσουν οι κάτοικοι της Κρήτης άμα θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της Ελλάδας η να ανεξαρτητοποιηθούν.

Πολλά λέγονται τελευταία για την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης και την ίδρυση της ''Κρητικής Πολιτείας'',ενώ αρκετές ξένες ιστοσελίδες αλλά και εταιρίες εμφανίζουν ''κατά λάθος''την σημαία της Κρητικής Πολιτείας.
Γιατί όμως να θέλουν ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης;Γιατί να λένε πως θα γίνει δημοψήφισμα το 2012;
Η απάντηση είναι εμφανής.

Τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ξένων εταιριών που θέλουν οπωσδήποτε να πάρουν μέρος στο ''φαγοπότι''.
Οι ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ-μεγάλες δυνάμεις γνωρίζουν πολύ καλά το μέγεθος των κοιτασμάτων που βρίσκονται νότια της Κρήτης,με τελευταία μάρτυρα την Ρωσία που ''σκάναρε''με δορυφόρο την Κρήτη και ανακάλυψε πολύ μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Αυτήν την ανακάλυψη την έκανε γνωστή στην ελληνική κυβέρνηση,η οποία προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός και να μειώσει τους τόνους διότι φοβάται ότι θα υπάρξει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει ένταση με την Τουρκία,η οποία θα ήθελε πολύ να πλήξει την Ελλάδα ακόμα παραπάνω,τώρα ειδικά που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικότατα τον στρατό. Το θέμα είναι πως η Ελλάδα είναι πολύ αδύναμη να υπερασπισθεί τα δικαιώματα της,και οι μεγάλες δυνάμεις το ξέρουν.
Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν την μέγιστη επιρροή στην Κρήτη για να εκμεταλλευτούν όσο πιο πολύ γίνεται τους φυσικούς της πόρους.
Μια σύμπραξη λοιπόν μεταξύ 2 μεγάλων χωρών για την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης και την ένταξη της στην σφαίρα επιρροής τους δεν είναι καθόλου απίθανη.
Ο παράγοντας Ελλάδα υπολογίζουν πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτό το σενάριο,και έτσι θα μπορέσουν ανενόχλητα να προχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες στην ανεξαρτησία.



Οι φήμες θέτουν το 2012 ως το έτος του δημοψηφίσματος διότι τότε θα αρχίσουν οι εντατικές έρευνες για το φυσικό αέριο,και πιθανότατα και οι πρώτες γεωτρήσεις για να αξιολογήσουν τα κοιτάσματα.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις,διότι η κυβέρνηση ξέρει τους κινδύνους που υπάρχουν με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων.
ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ.....ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

▶ Share this article :
0 comments